تغییر در SEC: آیا با وجود ترامپ، صنعت رمزارزها نفس راحتی خواهد کشید؟ گری گنسلر، رئیس کمیسیون بورس و اوراق بهادار ایالات متحده (SEC)، پس از نزدیک به چهار سال فعالیت در این نهاد، از سمت خود کنارهگیری خواهد کرد و این امر زمینه را برای جایگزینی سریع او توسط رئیسجمهور منتخب، دونالد ترامپ، فراهم میکند.
در مدت زمان ریاست گنسلر، این کمیسیون اقدامات مهمی، برعلیه بسیاری از شرکتهای بزرگ صنعت رمزارزها مانند بایننس (Binance)، کراکن (Kraken)، کوینبیس (Coinbase)، ریپل لبز (Ripple Labs)، یونیسواپ لبز (Uniswap Labs) و کانسنسیس (Consensys) انجام داد.
کمیسیون SEC در بیانیهای اعلام کرد که کنارهگیری گنسلر در روز تحلیف ترامپ اتفاق خواهد افتاد. در متن پیام آمده است: «گری گنسلر فعالیت خود را در ۱۷ آوریل ۲۰۲۱، بلافاصله پس از رویدادهایی مانند گیماستاپ آغاز نمود. او به عنوان سیوسومین رئیس این کمیسیون، در ساعت ۱۲ ظهر روز ۲۰ ژانویه ۲۰۲۵، از سمت خود کنارهگیری خواهد کرد.»
در دوره ریاست گری گنسلر، کمیسیون SEC با شرکتهای فعال در صنعت ارزهای دیجیتال که مرتکب تخلفاتی مانند کلاهبرداری و معاملات صوری شده بودند، به شدت برخورد میکرد. دادگاهها نیز در بیشتر موارد از این اقدامات حمایت کرده و تأکید داشتند که SEC میتواند قوانین را اجرا کند، حتی اگر این تخلفات، مربوط به داراییهای جدیدی مانند رمزارزها باشد.
گری گنسلر در توئیت جدید خود در شبکه اجتماعی ایکس (X)، استعفای خود را اعلام و از کارکنان این کمیسیون قدردانی کرد. او در توئیت خود نوشت: «کارکنان این کمیسیون، خدمتگزاران واقعی مردم هستند. افتخار بزرگی برای من بود که در کنار آنها برای خدمت به مردم آمریکا فعالیت کنم و اطمینان یابم که بازارهای سرمایه ما، همچنان به عنوان بهترین بازارهای مالی فعال در جهان شناخته میشوند.»
تحلیل خبر و نتیجهگیری
گری گنسلر در طی چهار سال ریاست خود در SEC، به عنوان فردی با رویکرد سختگیرانه نسبت به صنعت رمزارزها شناخته شد. تمرکز او بر اجرای قوانین از طریق برخورد قضایی، موجب شد که بسیاری از شرکتهای بزرگ این حوزه مانند بایننس، کوینبیس و ریپل تحت فشار شدید نظارتی قرار گیرند. اگرچه این رویکرد با هدف محافظت از سرمایهگذاران انجام شد، اما به گفته منتقدان، عملکرد گنسلر به رشد و نوآوری این صنعت لطمه وارد کرده و موجب انتقال بخش قابلتوجهی از نوآوریهای این حوزه به خارج از آمریکا شده است.
با انتخاب دونالد ترامپ بهعنوان رئیسجمهور جدید و رویکرد جمهوریخواهان که اغلب طرفدار کاهش قوانین سختگیرانه هستند، میتوان انتظار داشت که این تغییرات بهنفع صنعت رمزارزها تمام شود. اغلب فعالان بازار ارزهای دیجیتال بر این باورند که احتمالاً دولت ترامپ، رویکرد دوستانهتری نسبت به رمزارزها اتخاذ خواهد کرد و این امر موجب دو تغییر عمده در این بازار خواهد شد.
- شفافیت بیشتر در قوانین: کمبود شفافیت یکی از چالشهای بزرگ دوران گنسلر بود. دولت ترامپ ممکن است با ارائه چارچوبهای قانونی روشنتر، فضای بهتری برای نوآوری ایجاد کند.
- کاهش فشار بر شرکتها: احتمالاً در دوره ریاست جمهوری ترامپ، شاهد کاهش دعاوی حقوقی و تنشها بین SEC و شرکتهای حوزه ارزهای دیجیتال خواهیم بود. این امر میتواند موجب بازگشت شرکتهای بینالمللی به بازار آمریکا شود.
بهطورکلی میتوان گفت که کنارهگیری گنسلر در روز تحلیف ترامپ (۲۰ ژانویه ۲۰۲۵) احتمالاً اثرات اقتصادی مستقیمی بر بازار رمزارزها خواهد داشت که از جمله مهمترین آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
- افزایش اعتماد به رمزارزها: بازارها معمولاً به تغییرات سیاسی حساس هستند. بنابراین، پیشبینی میشود که با کاهش فشارهای نظارتی، قیمت رمزارزها، از جمله بیتکوین، افزایش یابد.
- سرمایهگذاری بیشتر: سیاستهای دوستانهتر دولت ترامپ میتواند منجر به جذب سرمایهگذاران نهادی به این بازار شود.
اگر این تغییرات بهدرستی مدیریت شوند، آمریکا میتواند بار دیگر به یکی از مراکز اصلی نوآوری در بازار رمزارزها تبدیل شود.