آزادی فعالیت های کریپتویی بانک های آمریکا با تصمیم جدید OCC! دفتر ناظر ارزی آمریکا (OCC) به بانکهای ملی اجازه داده است تا بدون نیاز به تأیید قبلی از نهادهای نظارتی، در فعالیتهای کریپتویی شرکت کنند. این اعلامیه همزمان با اجلاس رمزارز کاخ سفید و صدور دستور اجرایی رئیسجمهور ترامپ برای ایجاد یک ذخیره استراتژیک بیت کوین منتشر شد.
فعالیت های کریپتویی برای بانک های آمریکایی آزاد شد
دفتر ناظر ارزی ایالات متحده (OCC) روز جمعه اعلام کرد که بانکهای ملی میتوانند در برخی از فعالیتهای رمزارزی بدون نیاز به تأیید قبلی از نهادهای نظارتی شرکت کنند. این تغییر سیاست همزمان با اجلاس رمزارز کاخ سفید و تنها چند ساعت پس از آن بود که رئیسجمهور دونالد ترامپ دستور اجرایی برای ایجاد ذخیره استراتژیک برای بیت کوین و برخی رمزارزهای دیگر را امضا کرد.
OCC درهای بانک ها را بر روی فعالیت های کریپتویی باز کرد
طبق اعلام OCC، در حال حاضر، بانکها میتوانند به طور قانونی خدمات نگهداری رمزارز، مشارکت در تراکنشهای مرتبط با استیبلکوینها و راهاندازی نودهای بلاک چین را ارائه دهند.
علاوه بر این، دفتر ناظر ارزی ایالات متحده (OCC) دستورالعملهای قبلی که توسط دولت بایدن صادر شده بود را لغو کرد. طبق دستورالعملهای بایدن، بانکها موظف بودند قبل از شروع فعالیتهای کریپتویی، مجوزهای لازم را از نهادهای نظارتی دریافت کنند. علاوه بر این، قوانین قبلی، بانکها را مجبور میکردند که از سیستمهای کنترل ریسک مناسبی استفاده کنند و قبل از ارائه خدمات کریپتویی، تأیید نظارتی بگیرند.
رودنی هود (Rodney Hood)، سرپرست ناظر ارزی تأکید کرد که در حالیکه بانکها آزادند با داراییهای دیجیتال فعالیت کنند، باید چارچوبهای مدیریت ریسک قوی را حفظ کنند. او در رابطه با این موضوع گفت:
«اقدام امروز، بار را از دوش بانکها برای مشارکت در فعالیتهای مرتبط با رمزارزها کاهش داده و اطمینان میدهد که این فعالیتها فارغ از فناوری مورد استفاده به طور یکسان توسط دفتر ناظر ارزی (OCC) مدیریت خواهند شد.»
لغو موانع نظارتی و پایان عملیات Choke Point 2.0
این تغییرات بخشی از تلاشهای رئیسجمهور ترامپ برای پایان دادن به سیاستی با نام «Operation Choke Point 2.0» بود. جالب است بدانید که به تلاشهای دولت برای محدود کردن دسترسی کسبوکارهای کریپتویی به سیستم بانکی، سیاست Operation Choke Point 2.0 گفته میشود. در واقع با این سیاست، نهادهای نظارتی فدرال قصد داشتند دسترسی این کسبوکارها را به خدمات بانکی محدود کنند.
منتقدان این سیاست میگویند که این محدودیتها به کسبوکارهای کریپتویی آسیب زده و اجازه نمیدهد که آنها از خدمات مالی سنتی مثل حسابهای بانکی و انتقالات پولی استفاده کنند. به همین دلیل، بسیاری از این شرکتها مجبور شدند برای تأمین مالی عملیات خود به جای پولهای معمولی از رمزارزهایی با نام «استیبلکوین» استفاده کنند. توجه داشته باشید که استیبلکوینها ارزهای دیجیتالی هستند که ارزششان به یک دارایی ثابت مانند دلار یا یورو وابسته بوده و نوسانات کمتری دارند.
حذف «Operation Choke Point 2.0» نشاندهنده تغییر در سیاستهای دولت آمریکا است و این تغییرات با تحولات جدید در نحوه نظارت بر صنعت رمزارزها همخوانی دارد. طرفداران صنعت ارزهای دیجیتال مدتهاست که از دولت خواستهاند قوانین روشنتری برای این صنعت وضع کند، زیرا آنها معتقدند که محدودیتهای بانکی موجب جلوگیری از پیشرفت و نوآوری در این بخش شده است.
تصمیم جدید دفتر ناظر ارزی ایالات متحده (OCC) به کسبوکارهای کریپتویی کمک میکند تا راحتتر و با امنیت بیشتری بتوانند با سیستم بانکی همکاری کنند. البته، نهادهای نظارتی هشدار دادهاند که بانکها باید همچنان مراقب ریسکها و خطرات مرتبط با داراییهای دیجیتال باشند. به عبارت دیگر، اگرچه دسترسی به خدمات بانکی برای کسبوکارهای کریپتویی سادهتر شده اما آنها باید نسبت به ریسکهای این بخش آگاه باشند.
جمعبندی
تغییرات جدید در سیاستهای نظارتی ایالات متحده، به ویژه تصمیم دفتر ناظر ارزی (OCC)، درهای جدیدی را برای فعالیتهای کریپتویی بانکهای آمریکایی باز کرده است. این تصمیم به بانکها اجازه میدهد بدون نیاز به تأیید قبلی از نهادهای نظارتی، در فعالیتهای مرتبط با رمزارزها مشارکت کنند. این اقدام همزمان با پایان دادن به سیاست «عملیات چوک پوینت ۲.۰» صورت گرفته است؛ سیاستی که به طور غیررسمی تلاش داشت دسترسی کسبوکارهای کریپتویی را به خدمات مالی سنتی محدود کند.
بهطورکلی میتوان گفت که این تغییرات میتواند به یکپارچگی بیشتر سیستم مالی سنتی و صنعت رمزارزها کمک کند، اما با این وجود باز هم، نظارت و مدیریت ریسک از اولویتهای اصلی سازمانها خواهند بود.