تحلیل آنچین هفتگی گلسنود (4 اسفند 1403)

تحلیل آنچین هفتگی گلسنود (۴ اسفند ۱۴۰۳)

تحلیل آنچین هفتگی گلسنود (۴ اسفند ۱۴۰۳): در پایان ژانویه، پس از تلاش دوم بیت ‌کوین برای شکستن سطح ۱۰۵ هزار دلار، بازار وارد فاز انقباضی شد و رشد دارایی‌های اصلی کاهش یافت. اگرچه در حال حاضر، قیمت بیت ‌کوین نسبتاً ثابت باقی مانده اما اتریوم، سولانا و میم‌کوین‌ها با اصلاحات عمیق‌تری مواجه شده‌اند. این موضوع نشان‌دهنده این است که تمایل به ریسک‌پذیری در بازار کاهش یافته است.

در طی دو سال گذشته، سولانا، ارز دیجیتال پیشرو در جذب سرمایه بوده است اما در همین بازه زمانی، اتریوم نتوانسته تقاضای ثابت و پایداری داشته باشد. با این حال، در این هفته، تمام دارایی‌های دیجیتال به جز بیت ‌کوین شاهد کاهش شدید جریان‌ سرمایه بوده‌اند و سولانا و اکوسیستم میم‌کوین‌های آن نیز به شدت آسیب دیده‌اند.

کاهش علاقه به بازارهای مشتقات

در بازارهای دائمی (پرپچوال)، علاقه به بازارهای مشتقات برای بیت ‌کوین (۱۱.۱%-)، اتریوم (۲۳.۸%-)، سولانا (۶.۲%-) و شاخص میم‌کوین‌ها (۵۲.۱%-) کاهش یافته و همه این‌ها نشان‌دهنده کاهش تمایل به معاملات اهرمی و پرریسک است.

کاهش شتاب بازار ارز دیجیتال

در اواخر ژانویه ۲۰۲۵ بازار بیت ‌کوین تلاش کرد تا ATH جدیدی ثبت کند اما این روند نتواست شتاب کافی کسب کند و بازار از آن زمان وارد فاز انقباضی و رنج شد. توجه داشته باشید که این موضوع موجب کاهش شدید حرکت قیمت دارایی‌های اصلی شد.

بیت کوین: ۴۸.۴%+ (نوامبر ۲۰۲۴)   —     ۵.۹%- (فوریه ۲۰۲۵)

اتریوم: ۶۰.۳%+ (دسامبر ۲۰۲۴)   —    ۱۶.۹%- (فوریه ۲۰۲۵)

سولانا: ۵۳.۲%+ (نوامبر ۲۰۲۴)   —    ۳۳.۱%- (فوریه ۲۰۲۵)

شاخص میم‌کوین‌ها: ۹۰.۲%+ (دسامبر ۲۰۲۴)    —   ۳۷.۴%- (فوریه ۲۰۲۵)

به‌طورکلی می‌توان گفت که میم‌کوین‌ها و سولانا در شرایط بازار صعودی، رشد خوب و در زمان ریزش بازار نیز اصلاحات شدیدی را تجربه کرده‌اند اما اتریوم در این دوره یکی از ضعیف‌ترین عملکردها را داشته است.

کاهش شتاب بازار ارز دیجیتال

عملکرد دارایی‌ها از سال ۲۰۲۳ تاکنون

پس از یک دوره طولانی مدت رشد دارایی‌های دیجیتال اصلی، اخیراً رشد این ارزها کند شده است. از ابتدای ۲۰۲۳، دارایی‌ها عملکردهای متفاوتی داشته‌اند:

  1. در حال حاضر، بیت ‌کوین با قیمتی حدود ۳.۴ برابر آوریل ۲۰۲۳ معامله می‌شود و این یک الگوی بازدهی مرجع است.
  2. در این بازه زمانی، اتریوم در مقایسه با همتایان خود با مشکلات زیادی مواجه بوده و عملکرد آن بین ۱.۳ برابر و ۲ برابر آوریل ۲۰۲۳ بوده است.
  3. سولانا در اوایل ژانویه ۲۰۲۵ نسبت به سال ۲۰۲۳ حدود ۱۱.۸ برابر رشد کرد اما با آغاز اصلاح بازار، قیمت سولانا حدود ۷.۶ برابر کاهش یافت.
  4. شاخص میم‌کوین‌ها در میانه سال ۲۰۲۴ به شدت رشد کرد اما در هفته‌های اخیر با کاهش شدید قیمت مواجه شده است.

عملکرد دارایی‌ها از سال 2023 تاکنون

جریان‌ ورود سرمایه و تأثیر آن بر بازار

عملکرد قوی سولانا در دو سال گذشته با ورود پایدار سرمایه از طرف سرمایه‌گذاران همراه بوده است. بنابراین، وقتی تغییرات ماهانه سرمایه‌گذاری را بررسی می‌کنیم، الگوهای واضحی از حرکت سرمایه در دارایی‌های دیجیتال مختلف مشاهده می‌شود:

  1. سولانا: سولانا به طور مداوم جذب سرمایه بیشتری نسبت به سایر دارایی‌ها داشته و این موضوع موجب افزایش شدید قیمت آن شده است.
  2. اتریوم: اتریوم کمترین ورود سرمایه خالص را در میان دارایی‌های اصلی داشته و این موضوع، توضیح‌دهنده عملکرد ضعیف‌تر آن است.
  3. میم‌کوین‌ها: در طی ۲ سال گذشته، میم‌کوین‌ها چندین افزایش ناگهانی و غیرپایدار در ورود سرمایه داشته‌اند و این موضوع، منجر به رشد شدید برخی از میم‌کوین‌های بازار شد.

با این حال، در هفته‌های گذشته، حرکت سرمایه به تمام دارایی‌های دیجیتال کاهش یافته است. به طور مشخص، در هفته‌های اخیر، جریان‌های سرمایه برای تمامی دارایی‌ها کاهش یافته است. به طوری که در حال حاضر، اتریوم و میم‌کوین‌ها شاهد جریان‌ منفی سرمایه هستند.

جریان‌ ورود سرمایه و تأثیر آن بر بازار

ضعف در بازارهای آتی

با کاهش تقاضا در بازار نقدی، علاقه به بازارهای آتی نیز کاهش یافته است. در ۳۰ روز گذشته، تغییرات اپن اینترست یا سود باز  (Open Interest) نشان می‌دهد که سرمایه‌گذاران به طور گسترده‌ای از بازار عقب‌نشینی کرده‌اند.

– علاقه به بازار آتی بیت ‌کوین: ۱۱.۱%-

– علاقه به بازار آتی اتریوم: ۲۳.۸%-

– علاقه به بازار آتی سولانا: ۶.۲%-

– علاقه به بازار آتی میم‌کوین‌ها: ۵۲.۱%-

سیر نزولی نرخ‌های تأمین مالی

کاهش علاقه به بازارهای آتی با کاهش نرخ‌های تأمین مالی تقویت شده است. این تغییرات نشان‌دهنده تغییر احساسات به سمت روند منفی و کاهش موقعیت‌های لوریج‌دار، به‌ویژه در دارایی‌های پر ریسک است.

توجه داشته باشید که نرخ‌های تأمین مالی بیت‌کوین و اتریوم همچنان کمی مثبت هستند. علاوه بر این، نرخ تأمین مالی سولانا کاهش یافته و در هفته‌های اخیر به مقدار منفی رسیده است.

از طرف دیگر، نرخ تأمین مالی میم‌کوین‌ها به شدت منفی شده‌ است و این موضوع نشان‌دهنده این است که در دارایی‌های پر ریسک، پوزیشن‌های شورت غالب شده و بسیاری از تریدرها در حال بستن یا تسویه پوزیشن‌های خود هستند. علاوه بر این، نرخ‌های تأمین مالی منفی برای سولانا و میم‌کوین‌ها نشان‌دهنده احساسات منفی نسبت به دارایی‌های پر ریسک و بستن موقعیت‌های لوریج‌دار بلند مدت است.

سیر نزولی نرخ‌های تأمین مالی

جریان‌ ورود سرمایه به ETF ها و تأثیر آن بر بازار

با توجه به ورود بازار به فاز انقباض، علاقه مؤسسات به ای‌تی‌اِف‌های بیت ‌کوین و اتریوم کاهش یافته است. در هفته گذشته، در طی چند روز بیش از ۲۰۰ میلیون دلار سرمایه از ای‌تی‌اِف‌های بیت ‌کوین خارج شد اما پس از آن شاهد بازگشت سرمایه‌گذاران به این بازار بودیم.

علاوه بر این، توجه داشته باشید که تقاضا برای ETF اتریوم به شدت کاهش یافته و جریان‌های آن نزدیک به صفر است. این موضوع نشان‌دهنده نبود تقاضای قوی از سوی سرمایه‌گذاران سنتی برای اتریوم است.

جریان‌ ورود سرمایه به ETF ها و تأثیر آن بر بازار

وضعیت فعلی بازار بیت کوین

در حال حاضر، بیت ‌کوین در حال معامله در محدوده‌ای است که ۱۰۰۰ تا ۵۰۰۰ دلار بالاتر از میانگین قیمت خرید دارندگان کوتاه‌مدت (STH Cost Basis) است. هم‌اکنون میانگین قیمت خرید دارندگان کوتاه‌مدت در حدود ۹۲.۵ هزار دلار قرار دارد و این سطح معمولاً نقطه عطفی بین فازهای صعودی و نزولی لوکال است.

توجه داشته باشید، اگر قیمت به زیر این سطح برسد، ممکن است شاهد اصلاح و فشار فروش بیشتر از سوی خریداران جدید باشیم. در غیر این صورت، اگر تقاضا برای خرید ادامه پیدا کند، بیت ‌کوین می‌تواند ATH جدید بزند.

اصطلاح میانگین قیمت خرید دارندگان کوتاه‌مدت (Short-Term Holder Cost Basis) به چه معناست؟

منظور از «میانگین قیمت خرید دارندگان کوتاه‌مدت» این است که خریداران کوتاه‌مدت بیت‌ کوین (کسانی که کمتر از ۱۵۵ روز بیت ‌کوین خود را نگه داشته‌اند) با چه میانگین قیمتی دارایی خود را خریداری کرده‌اند.

به زبان ساده، این سطح نشان‌دهنده این است که این گروه از سرمایه‌گذاران به‌طور میانگین با چه قیمتی بیت‌کوین خریده‌اند. اگر قیمت بیت‌ کوین بالاتر از این سطح باشد، یعنی بیشتر این خریداران در سود هستند، اما اگر قیمت پایین‌تر بیاید، یعنی بیشتر آن‌ها در ضرر هستند و ممکن است در این شرایط، وحشت‌زده شده و شروع به فروش کنند.

یک نقطه کلیدی برای گاوها و خرس‌ها

در حال حاضر، قیمت بیت‌ کوین ۱۰۰۰ تا ۵۰۰۰ دلار بالاتر از «میانگین قیمت خرید دارندگان کوتاه‌مدت» در سطح ۹۲۵۰۰ هزار دلار قرار دارد. به طور تاریخی، این سطح به عنوان نقطه عطفی بین فازهای صعودی و نزولی لوکال است. با بررسی گذشته بازار در زمان ثبت ATH جدید بیت کوین می‌توان الگوی مشابهی را در ماه‌های می ۲۰۲۱، نوامبر ۲۰۲۱، آوریل ۲۰۲۴ و فوریه ۲۰۲۴ مشاهده کرد.

یک نقطه کلیدی برای گاوها و خرس‌ها

اصلاح قیمت بیت ‌کوین پس از رسیدن به سقف تاریخی

در گذشته، هر بار که بیت‌ کوین به یک سقف قیمتی جدید (ATH) می‌رسید، الگوی مشخص زیر دیده می‌شد:

پس از افزایش شدید قیمت، میزان چگالی عرضه تحقق‌یافته (Realized Supply Density) در محدوده ۱۵%± از قیمت لحظه‌ای بالا می‌رفت و سپس قیمت در یک محدوده مشخص نوسان می‌کرد. توجه داشته باشید که دلیل این موضوع این است که بازار از یک روند صعودی پرقدرت وارد فاز اصلاح و تثبیت قیمت (Consolidation) می‌شود. به‌طورکلی در چرخه‌های گذشته مراحل زیر اتفاق می‌افتاد:

  1. در طول روند صعودی و رشد قیمت، عرضه تحقق‌یافته کاهش می‌یافت و قیمت تا سقف جدید رشد می‌کرد.
  2. پس از رسیدن به سقف، معامله‌گران شروع به فروش و توزیع دوباره کوین‌های خود می‌کردند و بازار وارد فاز اصلاح یا تثبیت می‌شد.
  3. این اتفاق معمولاً نزدیک به سطح «میانگین قیمت خرید دارندگان کوتاه‌مدت» رخ می‌دهد، زیرا در این نقطه، تصمیم‌گیری خریداران جدید درباره نگه‌داشتن یا فروش دارایی‌شان تست می‌شود.

در حال حاضر، الگوی عرضه تحقق‌یافته مشابه فازهای اصلاح بعد از ATH چرخه‌های قبلی است. این بدان معناست که خریداران و فروشندگان در حال تعیین یک تعادل جدید هستند و بازار به‌زودی مسیر خود را مشخص خواهد کرد. اگر تقاضا قوی باشد، بیت‌ کوین می‌تواند تثبیت شده و دوباره رشد کند. اما اگر فشار فروش افزایش یابد، احتمالاً بیت کوین اصلاح عمیق‌تری در پیش رو دارد.

به‌طورکلی می‌توان گفت در حال حاضر، بازار در حال ورود به مرحله‌ای حساس است که در آن مشخص می‌شود آیا روند صعودی ادامه پیدا می‌کند یا یک اصلاح قیمت دیگر در راه است؟

اصلاح قیمت بیت ‌کوین پس از رسیدن به سقف تاریخی

نزدیک شدن به لحظه سرنوشت‌ساز بازار

بازار بیت ‌کوین در شرایطی قرار دارد که ممکن است به‌زودی یک حرکت مهم و تعیین‌کننده در قیمت آن رخ دهد. برای درک بهتر این موضوع، میزان بیت‌ کوین ‌هایی که سرمایه‌گذاران کوتاه‌مدت (Short-Term Holders – STH) در اختیار دارند را مورد بررسی قرار می‌دهیم. این تحلیل به ما کمک می‌کند تا بفهمیم آیا الگوی خرید سرمایه‌گذاران جدید، مشابه دوره‌های گذشته قیمت بیت‌ کوین قبل از ATH است یا خیر؟

تحلیل رفتار سرمایه‌گذاران کوتاه‌مدت

با بررسی تغییرات عرضه بیت ‌کوین ‌هایی که در اختیار سرمایه‌گذاران کوتاه‌مدت است، به چند نکته مهم می‌رسیم:

۱. شباهت به می ۲۰۲۱

میزان بیت‌ کوین‌ هایی که در این دوره توسط سرمایه‌گذاران کوتاه‌مدت خریداری شده، بسیار نزدیک به اتفاقات می ۲۰۲۱ است. این موضوع نشان می‌دهد که در حال حاضر، مقدار زیادی بیت کوین در اختیار خریداران جدید قرار دارد و در صورت کاهش شدید قیمت، احتمالاً شاهد واکنش شدیدی از سمت آن‌ها خواهیم بود. توجه داشته باشید که سطح ۹۲.۵ هزار دلار یک سطح حمایتی کلیدی در نظر گرفته می‌شود که اگر قیمت به زیر این سطح برود، احتمالاً بسیاری از سرمایه‌گذاران دچار نگرانی شده و اقدام به فروش بیت کوین های خود می‌کنند.

۲. الگوی خرید در آوریل ۲۰۲۴

در آوریل ۲۰۲۴، سرمایه‌گذاران جدید با حجم بالا، بیت کوین خریدند. با این ‌حال، میزان رشد عرضه بیت ‌کوین در دست سرمایه‌گذاران کوتاه‌مدت، بیشتر به الگوی می ۲۰۲۱ شباهت دارد تا شرایط سال ۲۰۲۴.

تحلیل رفتار سرمایه‌گذاران کوتاه‌مدت

چه اتفاقی ممکن است در بازار رخ دهد؟

بازار در نقطه حساسی قرار دارد. دو سناریو احتمالی عبارتند از:

۱. سناریوی صعودی (رشد بازار)

 اگر تقاضا برای خرید بیت‌ کوین همچنان بالا بماند، قیمت می‌تواند در یک محدوده جدید، بالاتر از سقف تاریخی قبلی (ATH)، تثبیت شود. این موضوع به معنای ادامه روند صعودی و احتمال رشد بیشتر قیمت خواهد بود.

۲. سناریوی نزولی (اصلاح و کاهش قیمت)

 اگر فشار خرید کافی نباشد، ممکن است بازار وارد یک دوره اصلاح شود. در این صورت، سرمایه‌گذاران جدیدی که بیت ‌کوین را با قیمت‌های بالا خریده‌اند، با کاهش قیمت بیت کوین مواجه می‌شوند و دارایی آن‌ها از وضعیت سودده (روی کاغذ) به وضعیت ضررده تغییر می‌کند. این موضوع موجب نگرانی و ترس در میان خریداران جدید می‌شود و میزان فروش‌های هیجانی که منجر به کاهش بیشتر قیمت بیت کوین می‌شود را افزایش می‌دهد.

جمع‌بندی

طی چند هفته گذشته، بیت‌ کوین در محدوده ۹۵ هزار دلار در حال رنج زدن است و در یک بازه نسبتاً پایدار معامله می‌شود اما وضعیت سایر دارایی‌های دیجیتال این چنین نیست. در واقع، در این بازه زمانی، قیمت اتریوم، سولانا و میم‌کوین‌ها همگی از ATHهای خود به شدت فاصله گرفته و کاهش یافته‌اند. علاوه بر این، در این بازه زمانی، میزان تقاضا برای میم‌کوین‌ها به شدت کم شده و با جریان‌های نقدی منفی، کاهش‌ شدید قیمت و احساسات منفی در بازارهای آتی کاملاً قابل مشاهده است.

توجه داشته باشید که سطح کلیدی و مهم بیت کوین، «میانگین قیمت خرید دارندگان کوتاه‌مدت» در حدود ۹۲.۵ هزار دلار است. این یک نقطه حساس است که در آن بخش زیادی از خریداران، دارایی‌هایشان را در وضعیت ضرر (هنوز تحقق‌نیافته) خواهند دید. این موضوع می‌تواند موجب کاهش بیشتر قیمت‌ها شود زیرا ترس در بازار گسترش می‌یابد. این بدان معناست که در حال حاضر، قیمت بیت ‌کوین به سطحی رسیده که بسیاری از افرادی که اخیراً آن را خریده‌اند، اگر در این لحظه دارایی‌شان را بفروشند، با ضرر مواجه می‌شوند. اما چون هنوز نفروخته‌اند، این ضرر فقط روی کاغذ است و تا زمانی که اقدام به فروش نکنند، به‌صورت واقعی محقق نمی‌شود.

در هر صورت، به نظر می‌رسد فاز تثبیت فعلی به مراحل پایانی خود نزدیک شده و بازار آماده است که دوباره به یک جهت مشخص حرکت کند.

منبع

فهرست مطالب

پست های مرتبط

دیدگاه خود را اینجا بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای شروع سرمایه گذاری و استفاده از طرح‌های مشارکتی،
کافی است فرم زیر را تکمیل کنید. کارشناسان ما در کمترین زمان ممکن با شما تماس می‌گیرند.

برای دریافت مشاوره رایگان لطفا اطلاعات زیر را تکمیل کنید: